Accidents laborals a la indústria 2020: els 23 mortals representen un tràgic augment anual del 155%

L’any 2020 ha acabat amb un balanç dramàtic pel que fa a la mortalitat en el treball a la indústria: 23 treballadors/es han mort a la feina, segons dades de l’Observatori del treball. Això suposa un creixement del 155% al sector respecte l’any anterior, per un 21,5% de casos globals. Accidents com per exemple el d’IQOXE, al polígon petroquímic del Camp de Tarragona, o els dos accidents mortals, en tres setmanes, a les mines de Vilafruns (Balseny), han contribuït a lamentar les tràgiques estadístiques.

Així mateix, nombre d’accidents laborals totals a la indústria ha baixat en un any marcat per la pandèmia de la Covid, quan un gran nombre de treballadors/es o bé ha estat en confinament o bé afectats/des per un ERTO. L’accidentalitat durant la jornada laboral ha baixat un 22% i in itinere, anant a la feina, un 29,5%, probablement pel descens de la mobilitat.